fredag 4. juli 2008

Ambassadesporløp

Klokken åtte norsk tid, altså 08:00 ble vi hentet av Peter fra CHRISC som skulle være med oss for å fikse visum til Sudan. Teamet presset seg inn i baksetet på taxien, og satt behagelig hele veien.



Etter å ha fylt ut skjema med arabiske tegn, og ventet en god stund, gikk det opp for noen at vi kanskje var på feil ambassade. For selv om vi skal til sudanesisk territorium, styres en del av papirmølla av det Sør-Sudanesiske byråkratiet. (De politisk oppdaterte vet at det skal holdes folkeavsteming i 2011, om Sudan skal forbli ett land, eller om det skal deles i to, Nord og Sør.)

Så da snek vi oss baklengs ut, med pass, passbilder og diverse, og satte kurs til neste ambassade. Som var mye koseligere, med fine ambassadebiler, stor gressplen, mange dresskledde viktige menn, og hvor tv'en på venteværelset stod på CNN. Kan det hende at oljeforekomstene er i den sørlige delen av Sudan? For en gangs skyld skulle gebyret betales inn på bankkonto, og ikke kontant. Kjekt her hvor en dagsrasjon med penger er en seddelbunke på 5 cm.

Marte millionær

Ingen kommentarer: