fredag 23. mai 2008

Frisbee-er til folket!

Frisbee passer det afrikanske kontinentet som en fot i en slippers en varm sommerdag. Med andre ord; perfekt. Ikke trenger man en nyklippet gresslette eller en haug med lappesaker for å holde denne idretten i gang. Litt plass og en frisbee er alt som skal til. Åpne områder har Afrika nok av, men antall frisbee-er er det verre med. Det har vi i Sud08 tenkt å gjøre noe med, og til det trenger vi hjelp fra alle dere som er innom bloggen! Hvordan skal man så være med å støtte det hele? Vi har en bra deal på kjøp av treningsfrisbeer (175g) til rundt 40kr per stykk. Hvis du derfor føler for å hjelpe CHRISC Sudan med utstyr kan du ”kjøpe” en (eller flere) frisbee(-er) til 40kr stykket! Pengene kan settes inn på CHRISC-Trondheim sin konto: 42020613755. Pengene vil ene og alene gå til innkjøp av frisbee-er som vi kommer til å ta med i bagasjen nedover i juli.


Det er også viktig å understreke at vi i teamet ikke har tenkt å være julenisser ved å dele tilfeldig ut frisbee-er i de forskjellige landsbyene vi besøker. Frisbee-ene kommer til å bli brukt på seminarene vi skal holde, for så å bli gitt til CHRISC Sudan sitt hovedkontor som skal forvalte utstyret videre. Noe kommer nok til å bli gitt i gave til menighetene som deltar på seminarene vi skal holde. Resten vil mest sannsynlig gå i en utstyrskasse hvor lokallag i ettertid kan kjøpe frisbee-er for en billig penge. Dette gjøres for å understreke CHRISC sitt mål om å få lokallagene til å fungere uten direkte pengestøtte fra Norge. Ved å samle inn og kjøpe utstyr for egne penger skapes det også et eierforhold slik at det blir tatt bedre vare på. Dessuten så er dette med å skape en sunn holdning om at en ikke trenger besøk av noen hvite for å få det utstyret man trenger...

2 kommentarer:

Sveinung sa...

Magisk! Freesbee blir en høydare. Snart vil Afrikamesterskapet i ultimate utkonkurrere afrikacupen i fotball! Lykke til!

Hans Jakob sa...

Hør hør! Kjempebra initiativ folkens! 40 raske: Ein grandis og cola, eller timar på timar med frisbee-moro på dei afrikanske sletter.. Valet er enkelt!