onsdag 25. juni 2008

Forandringer

Bare et par uker før utreisen får teamet en overraskende beskjed fra Sudan: Den nasjonale CHRISC-koordinatoren har sagt opp jobben sin, etter flere års trofast innsats. Han skulle etter planen reise med oss i Sudan, nå har vi ikke lenger reisefølge. Da blir det vanskelig å reise til Morobo, Jombu og Lainya, og i stedet kommer teamet til å være i Yei under hele oppholdet i Sudan.

Yei ble introdusert for CHRISC av et trondheimsteam i januar 2004, og siden har de fått besøk hvert år. Under besøkene er det blitt holdt seminarer og hjulpet til med turneringer for CHRISCere og potensielle CHRISCere fra forskjellige kirker. CHRISC er kommet så godt i gang i Yei at vi ikke hadde tenkt å besøke dem annet enn for vennskaps skyld i sommer. Så hva kan vi gjøre som er nytt? Jo, tidligere team har ikke hatt noe særlig tid til å besøke lokallagene, men det har vi mulighet til, med våre drøye to uker i byen. Det er blitt omtrent ni lokallag der, og vi satser på å få bli med på treninger, snakke med lederne for lokallagene og holde noen seminarer etter deres ønsker. I år er det ekstra viktig å speide etter lederspirer, og da er det flott at vi kan besøke lokallagene. Mot slutten av oppholdet tenker vi at vi kan ha en litt større samling med flere seminarer og turnering.

Det er en spesiell situasjon i CHRISC-Sudan nå, og sikkert mange reaksjoner på at lederen, som er et stort forbilde for mange, har sagt opp jobben sin. Vær gjerne med og be om at Gud må ruste oss til å møte mennesker på best mulig måte mens vi er der nede, og at det må finnes en god løsning på situasjonen i CHRISC-Sudan.

Ingen kommentarer: