torsdag 17. juli 2008

Jentetrening ikke helt på nett

Dette skulle bli den store dagen. Nye marker og nye idretter skulle utforskes. Vi vurderte nesten å tipse Eksemsport om at vi to, Oddrun og Marte, i dag skulle prøve den populære jenteidretten netball for første gang. Og vi pumpet opp ballen, en krysning mellom en volleyball og en fotball (volleyballmønster og cirka fotballær) og la i vei til High Tarawa.

I et trivelig nabolag med små jordhytter tett i tett, fargerike klær på tørkesnorer og barn som hoppet paradis, traff vi treneren Melda. Vi traff også en gutt som hadde lange negler med rosa neglelakk på venstre hånd, det er ikke så uvanlig her. Men Melda var dessverre ikke i form og hadde dermed ikke fått med seg noen på trening.

Så i stedet for å finne ut av netballmysteriet, presenterte vi oss for noen gutter på fotballtrening, og så gikk vi bort og kastet litt ball i en netballkurv og tok bilder av termitter som Melda klarte å lirke ut av en svær termittue. Vi er ennå ikke overbevist om at jentene her får lov til å leke seg med særlig annet enn kosting og bæring av vann.

Ingen kommentarer: