lørdag 12. juli 2008

Lørdagsseminarer

Seminarene i dag ble gjennomført omtrent som planlagt. Vi var innom CHRISC-historie og –visjon, hvordan holde andakt, godt lederskap, planlegging og loggføring av CHRISC-trening, og en treningsøkt med oppvarmings- og teknikkøvelser for volleyball og fotball. Te og lunsj smakte godt og var klart til passende tid siden vi allerede hadde stilt oss inn etter afrikansk tid. 12 Yei-kirker med CHRISC-aktiviteter var representert, og i tillegg var det med noen fra Morobo og Lainya.

Det vi er litt skeptiske til, er at gruppen som kom på seminarene ikke samsvarte helt med de vi ville invitere. Den lokale kirken var grundig overrepresentert, vi fikk besøk av vanlige lokallagsmedlemmer i større grad enn ledere, og det virket ikke som de to eneste jentene som kom hadde hørt om CHRISC tidligere. Og liknet de ikke mistenkelig på de som slo gresset utenfor kirken før seminarene begynte?

Det er fortsatt mye å ta tak i her i Yei. Dagene fremover lurer vi på om vi skal dra på annonserte lokallagsbesøk der vi forteller på forhånd hva vi forventer. I tillegg vil vi treffe flere lokale CHRISC-ledere og planlegge seminarer for neste helg.

Ingen kommentarer: